3 lépés a hálához, amit már ma este használj!

A hálaadáshoz meg kell érni! Nem kell hozzá iskola, nagy tudás, elég, ha érzed a gondviselést!

 Amikor igényt kezdünk formálni arra, hogy a világból a nekünk járó szeletet kihasítsuk, általában nem adunk hálát. Egyszerűen természetesnek vesszük, hogy az a bizonyos dolog, akár a víz, meg a levegő, alanyi jogunkon nekünk JÁR. Önnön csodásságunk elég hozzá, hogy az a bizonyos dolog legyen, ha megvan, mellé írunk egy pipát és lépünk is tovább. 

Ahogy egyre fejlődünk, egyre mélyül a megértésünk, egyre többször érezzük a gondviselés kegyeit magunkon, gyakran megértjük, hogy a hálaadás fontos. 

Ma este, vagyis 2014 szeptemberében, szombaton 27-én este héttől a Soter kubban lesz egy program azok számára, akik az alábbi 3 lépést már gyakorolják, sőt azolnak is, akik csak most kezdenék, mert érzik a hívást rá! 
 1. Járj nyitott szívvel! Aki nyitott szívvel tud járni-kelni a világban, az sokkal több jót tapasztal, s még több jót tud adni másoknak. Mi is a nyitott szív? A képesség arra, hogy szívből megérts, ne alkoss negatív ítéleteket, tételezz fel jót a másikról. 

  Példa: Autós jobbról előzgetve, csapongva nyomul a kocsisorban. A sofőr átkozódik, azt kívánja, bárcsak fának csapódna a szemtelen bunkó, akkor majd megtudná, milyen veszélyes ez! A sofőr mellett ülő, akinek nyitott a szíve azt mondja, bárcsak odaérne ahová így siet szegény, hiszen az életét senki nem kockáztatja, ha nincs rá nyomós ok. 
  Pár méterrel később látják, ahogy a kórház előtt görnyed egy nagy pocakos kismama és integet az előzgető autósnak, aki vadul villog válaszul. 
   
 2. Vedd észre a jót! Aki hálát ad esténként, az úgy jár-kel a világban, hogy észre tudja venni a jót. Látja a betonkockák közt életre törő apró kis gyomnövény erejét. Látja a mindenhol túlélő városi galambok vidám kolóniáját. Látja az évszakokat maga körül, érti miért van akkor és ott, amikor és ahol lennie kell. Aki így él, annak minden és mindenki a mestere, mert az igazi mester a szíve közepében lakik. 
   
 3. Járj el olyan társaságba, ahol megérenek! Ha a közösséged, amiben nap mint nap élsz, nem érti, nem látja, nem tudja felfogni azt az utat amin jársz, az nem az ő hibájuk. Egyszerűen nem hibáztathatod a lépccső alján felfelé kapaszkodót azért mert nem látja a panorámát ami a lépcső tetejéről kitárulkozik a szemed előtt, ahogy a repülőgép pilótája sem szólhat le téged, mert nem látod a vetések és falvak térképkockáit egészben. A társaságod nagyon fontos. Akik ismerik, értik és tudják, hogy a hálaadásnak mekkora szerepe van, hogy a találkozások mennyire meghatározók az ember életében, azok azt is értik, hogy gyakran kell olyan emberek társaságát keresni, akik megértenek tégd. Akikkel az utad azonos szakaszán jársz. A velük való együttlét segít téged, hogy tovább segíts azoknak akik felnéznek rád és tovább léphess azon az úton amin az előtted járók mennek, akikre te nézel fel tisztelettel. 
A hála tisztelet. Tiszteletünket olyan személyek iránt fejezzük ki, akiknek az emberek érdekében véghez vitt tetteit nagyra tartjuk. Ma este találkozhatunk egy nagy körrel, ahol veled együtt csupa remek ember fog ülni. 
A fenti négyre ugyan a hírnév fénye vetül, de a többi vendég sem kevesebb náluk, hiszen mindenki azért jön el, hogy az útján járva tegye a dolgát! 

A belépés a Hálanaplót vezetőknek ingyenes! (Hozd magaddal a Hálanaplódat) 
Aki most szeretné elkezdeni, az 500 Ft-os belépőjegy egyben kedvezménykupon is a hálanapló vásárlásakor. (A Soter klubban kapható) 

x